Pietenpech op de Paardenstraat

pieten pech 011012

De Pieten zullen in november en december ‘On Tour’ zijn, maar in een opnieuw gekeurde Fiat.

Steenderen - Twee Pieten brachten afgelopen weekend vanuit Spanje een bezoek in Nederland om zich voor te bereiden voor de drukke Sinterklaastijd. Zij hadden opdracht van Sinterklaas om de Pietenmobiel in Steenderen te keuren. Daarmee zullen de beide Pieten in november en december ‘On Tour’ zijn tussen de Top1Toys winkels van Steenderen en Vorden.

Natuurlijk moest er even een proefritje gemaakt worden door de twee Pieten, zodat zij verslag bij Sinterklaas konden uitbrengen over deze Pietenmobiel. En wat schetste hun verbazing … tijdens de proefrit liep een wiel van de Fiat af. Paniek in de Paardenstraat, want wat nu? De eigenaar van de Fiat werd meteen opgepiept en kreeg te horen dat het autootje op dit moment niet goedgekeurd is om eind november dienst te doen als Pietenmobiel. De Pieten zijn door derden opgehaald en weer naar Schiphol gebracht om zo snel mogelijk het slechte nieuws te brengen bij Sinterklaas. De eigenaar van de Fiat heeft te kennen gegeven de Fiat te laten herkeuren zodat deze echt wel geschikt zal zijn als Pietenmobiel. Hij heeft beloofd de keuringspapieren zo snel mogelijk naar Sinterklaas te sturen zodat hij zich hier verder geen zorgen over hoeft te maken.

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar enkele voorbijgangers keken wel heel erg raar van dit gebeuren: 29 september, twee Pieten???

Bron: www.contact.nl