Stortregen ruïneert succesvolle kofferbakmarkt

Steenderen - De eerste editie van de kofferbakmarkt aan de Landlustweg op zaterdag 11 mei begon weliswaar met regenbuien en af en toe zon, eenmaal droog was het gezellig druk en kwamen liefhebbers af en aan om te snuffelen tussen de vele aangeboden spullen. Helaas ruïneerde een stortbui net na de middag het feest en ruimden de verkopers hun kramen op.

Al vroeg in de ochtend mochten de auto’s hun plaatsen innemen op het terrein achter Geschenkenhuis Beuseker. Op tafels of zeilen op de grond stond de koopwaar uitgestald. Hier en daar stonden partytenten om de buien aan te kunnen, die op de buienradar te zien waren. Op de stoepen bij Geschenkenhuis Beuseker en Drogisterij De Vijzel hadden verschillende bedrijven hun tenten opgeslagen.
Het weer sloeg helaas na de middag om. Harde wind en stortregen zorgden voor een nare situatie. Verkopers moesten hun tenten goed vasthouden, maar enkelen kregen het niet voor elkaar en moesten toezien dat de tent wegwaaide. Ze besloten hun natte koopwaar in te pakken en naar huis te gaan.

“Verschrikkelijk jammer,” aldus Ans Beuseker die middag. “Iedereen had het naar de zin en het was gezellig druk.” De bezoekers waren eveneens enthousiast. “Wat leuk dat zo’n evenement in Steenderen wordt georganiseerd.” De kinderen hadden het overigens prima naar de zin op het overdekte springkussen.

Bron: www.contact.nl