Het pakhuis van Sinterklaas

STEENDEREN - Het is een drukte van belang in het pakhuis van Sinterklaas bij Geschenkenhuis Beuseker in Steenderen. Daar wordt met man en macht gewerkt om alle pakjes die op de kinderverlanglijstjes staan, in te pakken en klaar te zetten voor vertrek.

"Het wordt ieder jaar meer," zegt Ans Beuseker van het gelijknamige Geschenkenhuis. "Het wordt steeds bekender dat wij hier een 'pakhuis' hebben. Elke dag in de maand november van 9.00 uur 's morgens tot ongeveer 23.00 uur in de avond worden door onze medewerkers, en Saskia in het bijzonder, vele rollen pakpapier en plakband gebruikt om alle cadeaus in te pakken. Toen we hiermee begonnen een jaar of vijftien geleden waren de lijstjes nog allemaal handgeschreven, en kwamen met de post of via fax binnen."

De laatste jaren komen de lijstjes via de mail op de computer binnen, en sinds twee jaar www.sinterklaasverlanglijst.nl. Vooral bedrijven en enkele scholen maken hier gebruik van. "Scholen en verenigingen nodigen we liever uit om wensen en ideeën onder het genot van een kop koffie of thee te bespreken. Hun vaak zeer beperkte budget per kind beperkt de keuze uit de digitale gids enorm."

"De klanten, zowel scholen als bedrijven en verenigingen komen vanuit een steeds groter wordende regio, vooral via mond-tot-mond reclame," vertelt Erwin Wesselink, die de verlanglijstjes digitaal verwerkt. Nadat hij de bedrijven of organisaties van inloggegevens heeft voorzien, kunnen de 'klant'-gegevens en cadeauwensen via de lijstjessite worden doorgegeven en krijgt men automatisch een bevestiging van de cadeauwensen per mail. "Zo weten we zeker dat de ingevoerde wensen goed overgekomen zijn."

Erwin houdt nauw contact met de bedrijven, en zorgt dat men volgens afspraak update overzichten toegestuurd krijgt van de ingevulde wensen en als er vragen zijn, deze snel kunnen worden beantwoord. De cadeaus worden netjes ingepakt en voorzien van naam in jute zakken of dozen gepakt. Het pakhuis ligt nu vol pakjes en dat is een kleurrijk gezicht.

Bron: www.contact.nl